Hoeveel kattenbakken heb ik nodig?

Een kattenbak voor je katten, je kunt niet zonder. Hij doet hier nou eenmaal zijn behoefte in. Vooral als je katten nog niet naar buiten gaan is het een must have. Zorg er daarom voor dat je in ieder geval 1 kattenbak hebt voor dat je een kat aanschaft.

1 kattenbak per kat?

Wanneer je 2 katten hebt raad ik je niet aan om 1 kattenbak te plaatsen. In de meest ideale situatie zou ik zeggen, per kat 2 kattenbakken. Eentje voor zijn ontlasting en de anderen om in te plassen. Nou heeft niet iedereen de ruimte daar voor, wanneer je 2 katten zou hebben zal het dan betekenen dat je 4 kattenbakken zou moeten plaatsen in huis. Dat is niet altijd haalbaar maar het is daarom ook de ‘’ideale situatie’’ en geen pre.

Daarom zou ik zeggen minimaal 1 kattenbak per kat. 2 katten in 1 kattenbak werkt over het algemeen niet. Al maak je de kattenbak nog zo vaak schoon, katten zijn zeer kieskeurige beesten. En gaat daarom als zijn kattenbak niet naar zijn wens is ergens anders zijn behoefte doen, en dat is zeker niet de bedoeling!

Leave a Reply