Een open kattenbak

Soorten kattenbakken

Er zijn verschillende soorten kattenbakken, ten eerst wil een open of een dichte kattenbak. Wij gaan als eerst dieper in op de open kattenbakken. Er zijn namelijk ook nog verschillende open kattenbakken.

Zo zijn er open kattenbaken alleen dan met een hoge rand. Zo heeft de jouw kat toch het idee dat hij zijn behoefte met privacy kan doen. Terwijl de kattenbak wel gewoon open is, hierdoor zal jouw kat ook minder snel zijn kattenbak vinden stinken.

Top 3 open kattenbakken met een hoge rand.

top 3

  • 1 Moderna Lift To Sift – Kattenbak Met Zeefsysteem
  • 2 Karlie Kattentoilet Hooge Kant 50 X 40 X 21
  • 3 Flamingo Kattenbak + Rand Arist-O-Tray Haw. 42

Top 3 open kattenbak groot

top 3

  • 1 noba 14714 Kattenbak met Zeefsysteem
  • 2 Peewee extra grote open kattenbak EcoGranda
  • 3 petmate stayfresh Kattenbak groot

Een open of dichte kattenbak?

Maar waarom zou ik nou een open of dichte kattenbak nemen? Aan beide zitten voor en na delen. Een dichte kattenbak is ideaal voor ons als baasje, het verbergt de zaken die een kattenbak juist minder aantrekkelijk maakt. Ook zul je veel minder last hebben van de stank die van een kattenbak afkomt. Waar sommige katten nog wel een handje van hebben is hoog urineren in dat geval is een dichte kattenbak top.

Ook zijn er zeker nadelen aan een dichte kattenbak. Door het gebrek aan luchtcirculatie wordt het proces van de klontvorming een stuk langzamer. Wat ik net ook al had benoemd een dichte katten is ideaal voor ons mensen omdat de lucht een stuk minder snel kan ontsnappen. Maar dat is juist voor je kat totaal niet aangenaam.

Leave a Reply