Accessoires voor bij de kattenbak.

Maak de kattenbak van jouw kat weer aangenaam voor je zelf en natuurlijk voor je kat. Het goed schoonhouden van je kattenbak is erg belangrijk, katten zijn hele kieskeurige beesten en wanneer zijn kattenbak niet naar zijn zin is zal hij zijn behoefte ergens anders gaan doen. Zorg daarom dat je altijd een kattenbakschep, koolfilters en kattenbakmatten in huis hebt!

De Kattenbakschep

Is de kattenbakschep de belangrijkste van de 3? Ja zeker! Katten zijn zeer schonen dieren. Daarom is het zeer belangrijk om je kattenbak regelmaten met een schep schoon te maken. Het ideale van een kattenbakschep is dat alleen de ontlasting van jouw kat uit de bak worden gehaald. Dan doe je ook langer met je zak kattenbakgrind!

Filters voor in de kattenbak

Het voorkomen van vervelende geurtjes die afkomstig zijn vanuit je kattenbak begint met goed onderhouden van de bak! Wanneer je een kattenbak met een filter hebt wordt het al een stuk makkelijker voor je gemaakt. Niet alle kattenbakken hebben een filter, over het algemeen zijn gesloten kattenbakken voorzien van een filter. Daarom zijn deze ook beter dan een kattenbak zonder kap. Alleen deze filters dienen wel 2 tot 3 keer per jaar vervangen te worden.

Kattenbakmatten

Waarom zou ik een kattenbakmat aanschaffen? Sommige katten hebben de neiging om veel kattengrind mee te nemen uit de kattenbak. Het grind blijft tussen de pootjes zitten of blijft aan de vachthangen. Een kattenbakmat voorkomt in dat geval dat jouw kat het grind door het huis verspreid. Door het profiel en structuur van de mat blijft alle grind achter in de mat.

Leave a Reply